Tårta.

Yrkseutbildning: bagare och konditor

Utbildningen till bagare eller konditor är till för dig som vill arbeta inom bageri, konditori och café. Under utbildningen får du grundläggande kunskaper inom hygien, service, olika typer av livsmedel samt grunderna inom bageri och konditori.

Utbildningen sker på plats i våra lokaler på Aleholm och studierna är på heltid. Du studerar tillsammans med andra under lärarledda schemalagda lektioner fyra dagar per vecka, en dag per vecka är det självstudier. Vi har kursstart i augusti och sista ansökningsdagen är den 1 juni.

Utbildningen är på gymnasienivå och innefattar kurser på 1400 poäng vilket innebär studier i cirka 1,5 år. Under utbildningstiden varvas praktik med teori och arbetsförlagt lärande (APL/praktik) ingår. Vi har även en butik som är öppen för allmänheten där produkterna som tillverkats i utbildningen är till försäljning. Här får du möjlighet att träna på service och bemötande.

Förkunskaper är minst betyget E i grundläggande svenska/ svenska som andra språk och matematik.

Vklass- lärplattform

Du som studerar ykesutbildning: bagare och konditor använder sig av lärplattformen Vklass.

Läs mer om Vklass och logga in.

Hygien, 100 poäng
Livsmedels- och näringskunskap, 100 poäng
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 poäng
Service och bemötande 1, 100 poäng
Bageri 1, 100 poäng
Bageri 2, 200 poäng
Bageri 3, 100 poäng
Bageri 4, 100 poäng
Konditori 1, 100 poäng
Konditori 2, 200 poäng
Konditori 3, 100 poäng
Konditori 4, 100 poäng

Bilden är en illustration av en person och används som ersättning för fotografi där detta inte finns.

Kim Wigertz

Yrkeslärare