Idrottsgymnasium

RIG Motorcross och Enduro

Brinner du för Motocross eller Enduro?

Då kan Riksidrottsgymnasiet vid Aleholm vara något för dig. Nu erbjuds åter möjligheten att göra en elitsatsning inom Motocross och Enduro samtidigt som du går en gymnasieutbildning.

RIG Skytte

Brinner du för skytte?

Då kan Riksidrottsgymnasiet Skyttesport vid Aleholm vara något för dig. Tillsammans med våra elever strävar vi mot att uppfylla deras mål och drömmar att utvecklas till internationella elitskyttar.

LIU Fotboll

Om du vill ta din din fotbollssatsning till en ny nivå är Aleholm din framtida gymnasieskola. Hos oss kan du träna fotboll på skoltid för att utvecklas tillsammans med ungdomstränare från Östers IF, den mest framgångsrika föreningen i Småland.

Aleholm har sedan hösten 2021 ett samarbete med Östers IF som innebär att de elever som läser vid fotbollsgymnasiet på Aleholm tränar tillsammans med ledare från Östers IF i Sävsjö och i Växjö. Vårt samarbete innebär att du som elev får individuell coachning av ledare från Östers IF och från fotbollstränare på Aleholm. Varje månad tränar du tillsammans med Östers IF antingen i Sävsjö eller i Växjö.

Du kommer lära dig mycket om skadeförebyggande träning, vad du bör tänka på gällande kost och träning och självklart mycket fotbollsträning.


Ansökningsblankett till fotboll läsåret 2022-2023 Pdf, 39.5 kB.

LIU Innebandy

Till läsåret 22/23 kommer Aleholm starta upp LIU Innebandy vilket innebär att eleverna hos oss kommer ha möjlighet att kombinera studier på gymnasiet med innebandy. Vi genomför denna satsning i samarbete med lokala innebandyklubbar och vi bygger genom detta vidare på skolans idrottsprofil.


Ansökningsblankett till innebandy läsåret 2022-2023 Pdf, 39.5 kB.


grafisk siluett aleholm elever

Kontakt

Hjärtlandavägen 9
576 80 Sävsjö
0382-153 91

Frånvaroanmälan gymnasieutbildning:
010-888 70 50 eller via Vklass Länk till annan webbplats.

Frånvaroanmälan vuxenutbildning:

010-888 70 50

logotyp vklass
logotyp vklass
Logga Sävsjö kommun. Länk till savsjo.se
Den här webbplatsen använder kakor för att ge användaren extra funktioner. Men om du själv vill bestämma vilka kakor som ska användas trycker du på inställningar.